Pluimveebedrijf Gerrits

Bij ons worden er vier verschillende leeftijden kippen gehouden op 2 bedrijven (locaties). Dit doen we om ten alle tijden de meeste courante eieren te produceren met het juiste gewicht, de sterkste schaal en de mooiste kleur. De kippen worden opgefokt op een vast opfokbedrijf in de buurt zodat we alles vanaf de geboorte kunnen volgen en het transport tijdens het overplaatsen niet te lang is.

Met 17 weken worden ze in de stal geplaatst en ze verblijven daar tot ongeveer 90-95 weken. De kippen worden gehouden onder het IKB keurmerk met onbehandelde snavels, er vindt minimaal 1x per jaar een controle plaats door een certificerende instantie. Hygiëne staat bij ons zeer hoog in het vaandel, we zorgen ervoor dat er dusdanig gewerkt wordt dat alles netjes blijft zodat we er zeker van zijn dat er een topkwaliteit product geleverd wordt. Op elk bedrijf is een operationele douche aanwezig zodat iedereen die in contact komt met de dieren “schoon” is. Hierdoor werken we al 10 jaar antibiotica vrij. De kippen zijn gehuisvest in een scharrelsysteem (3*) en een volieresysteem(1*).

Wij hebben gekozen voor bruine kippen omdat:

  • de meeste vraag bruine eieren is
  • ze rustiger zijn
  • zwaardere en schonere eieren
  • werkplezier
  • Onze bruine kippen gaan zeker zo efficiënt om met het voer dan witte kippen

Het voer komt van 1 voerleverancier af waarbij we zelf bepalen wat de voersamenstelling wordt. We willen voer met hoogwaardige grondstoffen die een goede vertering geven zodat de kippen zich goed voelen en dat zie je terug aan het gedrag. Dan is er rust in de stal wat het werkplezier vergroot en kan je ze langer aanhouden.